Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010

Περι συμβιβασμών και υποχωρήσεων ...

Πολλές φορές είτε για να πλησιάσουμε κάποιον/κάποια είτε για να διατηρήσουμε μια σχέση (φιλική, ερωτική δεν έχει σημασία), αναγκαζόμαστε να κάνουμε υποχωρήσεις και να δεχόμαστε να υπομένουμε άσχημες συμπεριφορές. Συμπεριφορές που μπορεί να μας φέρνουν σε δύσκολη θέση, να μας προσβάλουν, να μας στενοχωρούν (Για μερικούς ανθρώπους μάλιστα η αποδοχή τέτοιων συμπεριφορών φτάνει στα όρια του μαζοχισμού).

Η ισορροπία χάνεται όμως όταν μόνο ο ένας προσπαθεί πάντα να συμβιβάσει τα πράγματα, και ο ίδιος χάνει μεγάλη ενέργεια για να διατηρήσει μια σχέση στην οποία δεν θα είναι ποτέ πραγματικά ευτυχισμένος.

Άρα έχει νόημα να υποχωρούμε εμείς συνέχεια; Μήπως όταν δεν βλέπουμε ανταπόκριση από τον άλλο, θα πρέπει να είμαστε και λίγο επιφυλακτικοί; Να περιμένουμε κάποια κίνηση που να δείχνει οτι ενδιαφέρεται; Και αν ενδιαφέρεται όντως, να καταλάβει οτι τίποτα δεν είναι δεδομένο και όταν χρειάζεται θα πρέπει και εκείνος να δείχνει καλή διάθεση και να υποχωρεί όταν υπάρχουν προβλήματα και διαφωνίες. Αν πάλι δεν ενδιαφέρεται ας πάει στο καλό...

11 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στις ισορροπημένες σχέσεις (κάθε είδους), συμβιβασμοί και υποχωρήσεις πρέπει να γίνονται εκατέρωθεν!
    Διαφορετικά μιλάμε αφενός για εκμετάλλευση όταν κάποιος δεν κάνει ποτέ πίσω κι αφετέρου για βλακεία αν καποιος συνεχώς συμβιβάζεται και υποχωρεί!

    Όσο οι σχέσεις ισχυροποιούνται τόσο τα πράγματα γίνοντα πιο ξεκάθαρα και πιο δεδομένα.

    Μα φυσικά είναι και θέμα χαρακτήρα!

    Καλη Καθαρά Δευτέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νομίζω ότι η Τόνια το έθεσε στη σωστή βάση το θέμα!
    Με κάλυψε το σχόλιο της!
    Την Καλησπέρα μου!
    Καλη Σαρακοστή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Τόνια : Είναι βλακεία όντως, αλλά έλα που πολλές φορές που τα συναισθηματα που έχουμε δεν μας αφήνουν να βλέπουμε τα πράγματα όπως πρέπει. Σε κάθε περίπτωση είναι όπως είπες κυρίως θέμα χαρακτήρα!

    Καλή Καθαρά Δευτέρα και καλή εβδομάδα Τόνια! :-)

    @gaykarkinos7 :

    Καλησπέρα! Καλή Σαρακοστή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η μονόπλευρη προσπάθεια διατήρησης μιας σχέσης, με συμβιβασμούς, υποχωρήσεις και παρακάλια το μόνο που μπορεί να φέρει σαν αποτέλεσμα είναι στεναχώρια, απογοήτευση και πίκρα. Και αυτό το κατάλαβα πολύ καλά τις τελευταίες μέρες. Για αυτό θα ακολουθήσω τις τελευταίες σου λέξεις Χρήστο.... "Άντε στο καλό!!!" Υπάρχουν γύρω μου άτομα που αξίζουν πολύ περισσότερο τον χρόνο, την αγάπη,τη φιλία μου....

    Υ.Γ. Συγ΄νώμη για την "προσωπική" τροπή που πήρε το σχόλιό μου αλλά κοντεύω να σκάσω... :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να μην σκάσεις καθόλου Κατερίνα, να κοιτάς να περνάς εσύ καλά. Σε όσους αρέσουμε, για τους άλλους δυστυχώς δεν θα μπορέσουμε!!

    Καλά να περάσετε! Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Επειδή έχουμε χάσει τη μπάλα και δεν ξέρουμε αν σε ευχαριστήσαμε για το λινκ που μας έκανες και αν σε ενημερώσαμε για το δικό μας, το κάνουμε.
    Αν το έχουμε ξανακάνει δείξτε κατανόηση!!!!
    Τις καλησπέρες μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το έχετε ήδη κάνει!

    Ευχαριστω παιδιά, να είστε καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ΝΑ ΕΧΕΙΣ.

    ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Ο ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΣΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΘΕΜΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΠΡΙΝ ΧΑΛΑΣΟΥΜΕ ΚΑΤΙ.

    ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @SKROYTZAKOS και βέβαια αξίζει τον κόπο να προσπαθήσεις προτού χαλάσεις ή παρατήσεις κάτι, αρκεί να υπάρχει ισορροπία και να μην υποχωρεί συνέχεια ο ένας απο τους 2.

    Καλο βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή