Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Η αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης σε... 30 ημέρες

Ναι αυτό θέλουν να μας πείσουν οτι θα γίνει. Οτι ξεκινάει μια τεράστια προσπάθεια, που αυτή την φορά θα έχει αποτέλεσμα και θα διώξουν όλους τους παράνομους μετανάστες από το κέντρο. Όποιος πεί οτι αυτό γίνεται λίγες εβδομάδες πρίν τις εκλογές, έτσι ώστε να κερδίσουν κανα ψηφαλάκι είναι τουλάχιστον καχύποπτος! μα είναι δυνατόν να σκεφτείτε κάτι τέτοιο βρε;; Εντάξει μπορεί ο υπουργός μας να είχε πεί πρίν 3 χρόνια (όταν ήταν κυβέρνηση η ΝΔ), οτι είναι αδιανόητη η δημιουργία τέτοιων κέντρων κράτησης γιατί θα πρέπει να γίνεται σεβαστή η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, ενώ τώρα να θεωρεί οτι είναι επιβεβλημένο κάτι τέτοιο.

Αλλά υπάρχει κανείς αλήθεια που να θεωρεί ότι έτσι θα λυθεί το πρόβλημα; Θα τους πάρεις από εδώ, και θα τους πάς σε κέντρα κράτησης (που ελάχιστες περιοχές στην Ελλάδα δέχονται να εγκασταθούν εκεί), και μετά τι; θα ξαναγυρίσουν πίσω στο κέντρο. Το ζήτημα είναι αρκετά πολύπλοκο και δύσκολο για να λυθεί τόσο απλά. Υπάρχουν ένα σωρό άλλα θέματα που πρέπει να επιλυθούν, ενδεικτικά αναφέρω 2-3 :

- Αυστηρότερο έλεγχο στα σύνορα, θαλάσσια και χερσαία.
- Στην Ιταλία η παράνομη διαμονή στην χώρα θεωρείται ποινικό αδίκημα, θα μπορούσε να γίνει το ίδιο και εδώ.
- καλύτερη αστυνόμευση στις πόλεις, συνεχείς έλεγχοι και όχι μια φορά στα 4 χρόνια.

Σε πολλές περιοχές ειδικά στο κέντρο έχουμε δεί εικόνες απο σπίτια, στα οποία στοιβάζονται πάνω από 10 λαθρομετανάστες μέσα σε άθλιες συνθήκες. Γιατί να υπάρχουν ιδιοκτήτες που να δέχονται ή ακόμα χειρότερα να επιδιώκουν να μαζέψουν όσο γίνεται περισσότερους στο σπίτι που νοικιάζουν για να έχουν οικονομικό όφελος; Γιατί να μην υπάρχουν κυρώσεις σε ιδιοκτήτες που χρεώνουν ενοίκιο με το κεφάλι; Γιατί παραπονιούνται οταν βρίσκουν μετά τα σπίτια τους διαλυμένα, το κράτος τους φταίει πάλι;

Η ζωή στην Αθήνα και ειδικά στο κέντρο έχει αλλάξει πολύ πρός το χειρότερο τα τελευταία χρόνια.
Παλιότερα θυμάμαι έπαιζα μέχρι αργά στις γειτονιές με τους φίλους μου, και δεν φοβόμασταν ούτε εμείς ούτε οι γονείς μας. Σήμερα δύσκολα να δώ παιδιά να παίζουν στο δρόμο. Αν δεν αλλάξει κάτι τα επόμενα χρόνια, η κατάσταση θα χειροτερέψει περισσότερο και λόγω της οικονομικής κρίσης.
Εχτές το πρωί βγήκα μια βόλτα στο κέντρο, όχι πολύ νωρίς, και είδα την εικόνα μιας άδεια πρωτεύσουσας: Λίγα αμάξια κυκλοφορούν (που να βγείς εκεί που έχει πάει η βενζίνη), λιγότεροι άνθρωποι (σε σχέση με πριν λίγους μήνες) κυκλοφορούν στα μαγαζιά, ενώ οι λαθρομετανάστες που εξαφανίστηκαν λόγω της "σκούπας", τους έβρισκες κάπου παρακάτω σε άλλες γειτονιές να μαζεύουν σκουπίδια με τα καροτσάκια τους.

Ας κάτσουν λοιπόν λίγο οι αρμόδιοι και ας σκεφτούν λίγο το μέλλον μας, και όχι τις επόμενες εκλογές. Η οικονομική κρίση μας έκανε φτωχότερους, ας μην μας κάνει και λιγότερο ασφαλείς, γιατί δεν θα έχουν άδικο τότε όσοι θέλουν να μεταναστεύσουν σε άλλη χώρα, για ένα καλύτερο μέλλον.

Καλό μεσημέρι και καλό Μήνα.

2 σχόλια:

  1. Πολύ καλή προσέγγιση! Χρήστο είναι φανερό ότι περνάνε τον κόσμο για ανεγκέφαλο και έτσι συμπεριφέρονται μέσα από τα megaφωνα τους. Κάνει κρά η εξαγγελία ως προεκλογική που θα καταρρεύσει αμέσως μετά τις εκλογές για λόγους ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κόστους. Άκου εκεί 20 ευρώ τα έξοδα άνα φιλοξενούμενο ανά ημέρα. Σε μόλις 10 μέρες κράτησης μεταφράζεται το εισητήριο άνευ επιστροφής για τη χώρα του.
    Είναι δύσκολο το θέμα και δύσκολα λύνεται. Όταν έχουν στραγγιχτεί οικονομικά οι χώρες της μέσης ανατολής και της Αφρικής από τη δύση αυτά γίνονται.... Έρχονται κατά ορδές και μυριάδες οι πεινασμένοι του τρίτου κόσμου. Από τη μια είναι να τους λυπάσαι. Από την άλλη δε γίνεται να μετατραπούμε σε Βαβέλ χωρίς προβλήματα. Οικονομικά, κοινωνικά, θρησκευτικά...
    Αυτά και μη χειρότερα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΥΣΚΟΛΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΣΩΣΤΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ.
    ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΑΝ ΤΟΥ ΚΕΡΙΟΥ ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΣΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ ΧΩΡΙΣ ΣΤΑΛΙΑ ΣΚΟΤΑΔΙ!!ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή