Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2011

Πληρώνω ή Δεν Πληρώνω;;

    Με έχει προβληματίσει ιδιαίτερα το κίνημα "Δεν Πληρώνω" που έχει εξαπλωθεί σε ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία. Από την αρχή ήμουν επιφυλακτικός για το τι μπορεί να κερδίσουμε αν μπούμε στην λογική οτι επειδή κάποιος φόρος είναι άδικος δεν θα πρέπει και να πληρώνουμε, και να κινητοποιούμαστε μαζικά για να το επιδιώξουμε. Για παράδειγμα θυμάμαι, όταν ίσχυσαν οι νέες τιμές εισιτηρίων στις αστικές συγκοινωνίες, μέλη του κινήματος έκλειναν τα ακυρωτικά μηχανήματα για να μπορούν όλοι να μπαίνουν δωρεάν.

  Ανάλογη περίπτωση είναι και το χαράτσι της ΔΕΗ, (όντως χαράτσι είναι δεν μπορώ να το πώ διαφορετικά θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω και πιο σκληρό χαρακτηρισμό). Πολλοί βγήκαν απο την αρχή και είπαν κανείς να μην το πληρώσει (συμφωνώ οτι αυτοί που δεν έχουν γιατί είναι άνεργοι, άποροι κλπ αντικειμενικά έχουν μια αδυναμία οπότε θα πρέπει να εξαιρεθούν). Όμως τελικά και να μην πληρώσεις θα γλιτώσεις κάτι; Δεν θα σου κόψουν το ρεύμα; 
Έστω οτι δεν σου το κόβουν, τα χρήματα αυτά του λογαριασμού θα στα χαρίσει κανείς; πάλι δεν θα τα χρωστάς; Πάλι δεν θα πρέπει να πληρώσεις και τα υπόλοιπα χαράτσια; το τέλος επιτηδεύματος, την έκτακτη εισφορά, το τέλος ακινήτων κλπ. 

   Κατά την προσωπική μου άποψη, θα πρέπει φυσικά να αγωνιζόμαστε να κινητοποιούμαστε ενάντια σε κάθε άδικο μέτρο (με κάθε νόμιμο μέσο - απεργία, διαδήλωση,διαμαρτυρία), αλλά η δύναμη μας η πραγματική φαίνεται στις εκλογές. Τότε μπορούμε να στείλουμε σπίτια τους όλους εκείνους που έχουν πάρει όλο αυτό το διάστημα άδικα και αντιλαϊκά μέτρα, χωρίς να σκέφτονται οτι οδηγούν τον κόσμο στην πείνα και την εξαθλίωση. Τότε μπορούμε να αποφασίσουμε εμείς για την τύχη μας και όχι οι άλλοι για εμάς. Για να δούμε την επόμενη φορά θα το στείλει το μήνυμα ο λαός; 
Καλό βράδυ σε όλους.

4 σχόλια:

 1. Μπα!!! Να δεις που παλι θα υπαρχουν προβατα που θα τους ψηφισουν!!!!
  Δυστυχως!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Έχουμε φτάσει στο σημείο του Πλήρωνε και μη Ερεύνα...εγώ προσωπικά έχω χάσει τον λογαριασμό του τι πληρωνουμε. Για να δούμε στις εκλογές τι θα γίνει... Όπως είπε η Coula μάλλον πολλά βελάζματα θα ακουστούν!!
  Καλημέεεεεραααα! :-)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. @Coula τα πρόβατα που μετά θα θέλουν πάλι να γίνουν λύκοι!!

  @Venea κι εγώ έτσι κάνω, πληρώνω και ας έχω χάσει την μπάλα.
  Καλημέρα! Μπεεεεεεεεεεεεε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΠΕΡΑΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΥΧΗΘΩΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ -ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ!!
  ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΛΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΦΤΑΙΜΕ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή